Wat zoek je?

HET ONTSTAAN EN DE GEDACHTE ACHTER MIJN LOGO

Tijdens mijn wandelingen de afgelopen jaren kwam er vaak een libelle voor mijn neus vliegen, op mijn schoen zitten of om mij heen vliegen. Ik vind het zo’n mooi dier. Als de zon op de vleugels schijnt hebben ze verschillende kleuren. De libelle staat voor transformatie, luchtigheid, bewondering en helikopterview.

Transformatie is de zachte, magische vorm van verandering. Het komt van binnenuit, is geleidelijker en duurzamer.

Mijn logo moest een libelle bevatten en een spiegel. De imperfecte ster in het midden is je ZIJN. De aardse kleuren staan voor praktisch, nuchter en het groene van de natuur. De basis, je basis, je natuur, je flow volgen. 

Ik ben de betekenis van een libelle op gaan zoeken en deze was zo passend en treffend voor waar ik nu voor sta. Het onderstaande artikel heb ik toen gelezen.

De naam  staat voor het magische in jezelf en het leven voor wie het wil zien en ervaren. Ook staat het voor de 5 pijlers in mijn praktijk:

M  Mindfulness            Leef met volle aandacht in het NU en leer ontspannen.

A   Awareness             Heb inzicht in en doorbreek je patronen, overtuigingen, gedachten en het gevoel achter je acties.

G   Goals                     Stem af op jouw persoonlijke, zakelijke doelen en je zingeving. 

I    Intuition                  Ga naar je intuïtie en “weet” wat de juiste weg is. Vertrouw op jouw innerlijk kompas. 

C   Choices                 Stem af op jezelf in plaats van je omgeving, maak keuzes en doe het op jouw manier. 

Herken jij jezelf in deze beschrijving en heb je vragen, stel ze gerust? Misschien kan ik iets voor jou betekenen. Bel 06-31069622 of mail mij op info@coaching2magic.nl. Kijk ook gerust op mijn website: www.coaching2magic.nl.

Artikel betekenis Libelle

Even naar adem happen. Wie kent het niet? Even tot jezelf komen. Met niets en niemand iets te maken willen hebben. Hoe fijn is dat? Doe jij dat misschien te weinig? Ben je altijd in de weer met anderen? Met dingen buiten jezelf? Terwijl de antwoorden die je zoekt in jezelf zitten. Door jouw tijd te vullen met wat buiten jou ligt, hoef je niet naar jezelf te kijken. Hoef je niet stil te staan bij wat zich in jouw zelf bevindt. Hoef je niet te ontdekken hoe krachtig jij in jouw kern bent. De libelle weet wel beter. Die gaat ervoor. Hij kan creëren wat fijn en goed is en de libelle weet dondersgoed hoe hij in elkaar steekt. Naar jouw ZIJN kijken is niet altijd leuk. Boosheid is een  omgekeerde kracht, waarin je verstrikt bent geraakt, omdat jou dingen zijn ‘overkomen’. Kracht die jij mag ombuigen naar liefde en compassie. Stel je eens voor dat jij jouw boosheid over wat dan ook met dezelfde kracht naar buiten kan laten komen, maar dan in een stroom van liefde. Wat zou dat teweegbrengen?

BEWONDERING

Vol bewondering kijken we naar de libelle. Ze kondigt een periode van verandering aan als je het lef hebt echt naar jezelf te kijken. Naar wat jij fijn vindt en hoe jouw leven eruit zou mogen zien. Los van alles wat gangbaar is en wat is opgelegd door wie en wat dan ook. Passen de normen en waarden die je aangeleerd zijn wel bij jou? Kijk jij tegen mensen op en vergeet je tegen jezelf op te kijken? Waar is jouw voetstuk waar je jezelf op mag plaatsen? Kijk eens vol bewondering naar jezelf in de spiegel. Kijk in je eigen ogen en zie. Zie je de diepte? Zie je jouw ziel? Die ziel heeft aandacht nodig. Als je een libelle tegenkomt, zeg je al snel: “Een libelle, wat mooi.” Als jij jezelf ziet in je volle naaktheid kun je dan tegen jezelf zeggen: “Hier sta ik, kijk eens wat mooi.” Nee? Werk aan de winkel! Hoezo?

Als je jezelf nu op dit moment mooi vindt, zoals je bent met al je gebreken, pukkels, putten, littekens, blubberbuik en zo meer, heb je de opening gevonden naar heling van jezelf. Door je niet meer te storen aan wat de maatschappij oplegt als hoe je er wel niet helemaal uit zou moeten zien, kun je gewoon JIJ zijn. Door je wel te storen, voorkom je doorstroming van de energie die helemaal voor jou beschikbaar is. Je veroorzaakt zelf blokkades. In plaats van je te storen aan bijvoorbeeld jouw rondingen en te luisteren naar jouw ego dat dan echt vindt dat je te dik (of iets anders) bent, omarm het. Niemand, maar dan ook niemand heeft het recht jou in een keurslijf te duwen. Ga de deur uit zonder make-up. Laat de stropdas voor wat het is, die scheidt alleen maar je hoofd van jouw lijf als een letterlijke strop. Voel je vrij op de manier die voor jou goed voelt.

HELIKOPTERVIEW

Als je een pas op de plaats maakt, is het fijn om eens te kijken waar je nu bent en waar je naar toe wilt. Probeer eens als een libelle op te stijgen en van boven op jouw leven te kijken. Hoe ziet het plaatje eruit? Ben je volledig tevreden? Ben je echt blij met jouw leven? Fantastisch! Maar als het toch niet of niet helemaal zo is, wat is er dan nodig om het nog beter te maken? Geeft jouw diepste kern, jouw ZIJN, signalen dat je toch een andere weg moet nemen? Of dat je misschien elke keer allerlei zijwegen probeert, terwijl je op de hoofdweg, jouw pad, moet volgen. Ben je bang voor de enorme (creatieve) kracht die los kan komen? Steek je stiekem je kop in het zand of vind je het eng om echt te gaan voor jouw passie en verzin je daarom steeds andere dingen om te doen of houd je je daarom steeds bezig met dingen buiten jezelf? Of zit je verslagen in een stoel. Heb je jezelf vastgeketend? Zit je passief te wachten op het grote geluk? JIJ creëert. JIJ bent de schepper van jouw eigen leven.

PLUK DE DAG

Oftewel, leef in het moment. Zit je ’s ochtends aan je kopje koffie of thee en ben je alweer druk in je hoofd met wat allemaal moet? Stop ermee! Kijk of ga naar buiten. Kijk om je heen. Wees dankbaar dat zich weer een nieuwe dag heeft aangediend. Jij als kleine schakel in het grote geheel, die positief of negatief bewust of onbewust bijdraagt aan dat grote geheel. Als je dat voelt en bewondert wat de natuur om je heen brengt, voel je dan ook de rust en vrede die in jezelf komt? Zie je de ratrace waar jij en wij volslagen in doordraaien? Mooi! Dan kun je ook andere keuzes maken.

Door dagelijks te genieten van en dankbaar te zijn voor alles wat is en van alles wat je bent (en dus niet voor alles wat je HEBT), zul je steeds krachtiger worden. Besef dat alles wat je in je leven hebt mogen mee maken er altijd zuiver en alleen is geweest groei-ervaringen voor jou te creëren. Niets is slecht, want elke situatie heeft jou niet iets aangedaan, maar jou iets opgeleverd. Bijvoorbeeld doorzettingsvermogen, creatief zijn in het vinden van oplossingen of precies weten wie je wel en niet kan vertrouwen.

MOOIE TOEKOMST

Als je uit jouw ‘nare’ ervaringen uit het verleden jouw positieve lessen kan zien, als je kan leven in het moment, dan kan je ook de beste toekomst voor jezelf scheppen. In welke fase je ook zit op dit moment, ga aan de slag om naar jezelf te kijken. Jouw krachten te ontdekken. Jouw mindset om te zetten van negatief naar positief, jouw toekomst te zien alsof deze nu al werkelijkheid is. Zet dagelijks fijne en goede dingen in jouw ‘cloud’. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naasten, jouw omgeving en de hele wereld. Ook al is de situatie nu nog niet daar, je zult zien dat dit werkt. Stapje voor stapje zul je dichterbij dat toekomstplaatje komen als je bereid bent aan jezelf aan te werken. Wees niet bang voor jouw kracht en kwaliteiten. Die heb je niet voor niets meegekregen. Die stuwt je vooruit. Het enige wat jij hoeft te doen is te accepteren dat jij JIJ bent. Zoals de libelle voorspelt: er zit transformatie in de lucht. Het is aan jou om hier vorm aan te geven. Geloof in jezelf, vertrouw jezelf en de mogelijkheden zijn eindeloos.

(Bron: inspirerend leven; uit je bewust)