Wat zoek je?

HEB INZICHT IN EN DOORBREEK JE PATRONEN.

“Moet” je veel van jezelf

“Ik moet nog naar mijn werk, een vriendin bezoeken en boodschappen doen. Oh ja, ik moet ook nog een artikel schrijven, mijn e-mail checken en ik moet sporten. Moeten, moeten, moeten. Alsof er iemand anders  dan jij bepaalt wat je “moet” doen. Of dat jij vindt dat je iets moet. Van wie? Van jezelf? Niks daarvan. Je kiest ervoor.

Door te zeggen dat je iets “moet” doen, ontloop je je verantwoordelijkheid en ontneem je jezelf energie.

Het lijkt alsof je juist wel verantwoordelijkheid neemt: ik moet deze opdracht afmaken voor mijn werk. Je geeft het uit handen. Het moet zo zijn, het kan niet anders. Je laat je leven bepalen door wie? Het is iets of iemand, maar in ieder geval niet JIJ.

Wordt het niet eens tijd dat jij aan het roer staat? En dat jij ervoor kiest om……….

Dat kan mega spannend zijn, maar creëert ook meteen ruimte om een andere keuze te kunnen maken. Het kan mega spannend zijn om de leiding te nemen over ons eigen leven, dat we er nog liever voor kiezen om het uit handen te geven. En om de pijn te verzachten bedekken we het onder de noemer “moeten”. Als jij ervoor kunt kiezen om het wel te doen, kun je er ook voor kiezen om het niet te doen. Neem dus weer plaats aan het roer. Neem leiding over jouw leven, zodat het weer kloppend is voor jou. Wat denk je wat er gebeurt met je energie?

Je kiest ervoor. Je kiest ervoor om te sporten om voor jezelf te zorgen. Je kiest ervoor om je vriendin te bellen. Je kiest ervoor om je werk af te maken. Je kiest ervoor gezond te eten, omdat je je lijf belangrijk vind. Je kiest ervoor om toch die opleiding te volgen, die je al lang zo graag wilde doen. Jouw leven. Jouw kracht. Jouw pijn. Jouw gezondheid. Jouw keuze!


Is het nu tijd voor jou? Kies jij voor jezelf? Neem dan contact op!